Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

CM1000v2 Ethernet Flashing Orange - No Internet Connectivity

Chiefy
Follower

CM1000v2 Ethernet Flashing Orange - No Internet Connectivity

HI.  I have fiddled around with this all day.  

I just bought a new AC1000 router.  

I also own the CM1000v2 modem.  It is only a few months old.  

I set the router via the routerlogin.net and it connect to my computer via wifi fine.  However, I cannot get the internet.  

When I hard wire the ethernet to my RCN box from the router, the cable works fine also.  It does not work when I attach the cable through the new router (just like the internet).  

What is the fix here?  I am exhausted and just want it to work.  Any help would be greatly appreciated.  I am not good at this stuff, but am trying.  Thanks.   

 

Message 1 of 2
FURRYe38
Guru

Re: CM1000v2 Ethernet Flashing Orange - No Internet Connectivity

Be sure your using a good quality LAN cable between the modem and router. CAT6 is recommended. 
What is the brand and model of the host wifi router connected to the modem?
Please post a copy and paste of the modems connection status page.
Have the ISP check the signal and line quality UP to the modem. Be sure the ISP provisions the modem correctly.
Be sure there are no coax cable line splitters in the between the modem and ISP service box. 
Be sure your using good quality RG6 coax cable up to the modem. 

Has a power off for 1 minute then back ON with the ISP modem and router been performed since last update?
Be sure to restart your network in this sequence:
Turn off and unplug modem.
Turn off router and computers.
Plug in and turn on modem. Wait 2 minutes for it to connect.
Turn on the router and wait 2 minutes for it to connect.
Turn on computers and rest of network.

Message 2 of 2
Top Contributors
Discussion stats
  • 1 reply
  • 390 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi 770 Series