Reply

Losing Ethernet connection - But Wifi is ok

GazCBG
Aspirant

Losing Ethernet connection - But Wifi is ok

Hi,

I am losing internet connection, on wired equipment by ethernet on 2 computers and 2 consoles (PS4 Pro and Xbox One X).
However I still have Wi-Fi as my Phone and Printer still works.

The only way I can get ethernet connection back is rebooting the XR500.
This has happened multi times, over the last 5 days, a friend also with the same router has had this issue.

This is also happening multi times per day.

I have the latest Firmware for the XR500

I am using Virgin Meida Cable connection, which I have done for a long time.

 

Here is the Log I got from Settings -> Monitoring > Logs before rebooting:
[admin login] from source 192.168.1.3, Saturday, April 07, 2018 11:09:53
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 52.187.128.177, port 80, Saturday, April 07, 2018 11:06:33
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 35.227.211.192, port 80, Saturday, April 07, 2018 11:05:08
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 35.227.211.192, port 80, Saturday, April 07, 2018 11:04:52
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 35.227.211.192, port 80, Saturday, April 07, 2018 11:04:44
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 35.227.211.192, port 80, Saturday, April 07, 2018 11:04:40
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 35.227.211.192, port 80, Saturday, April 07, 2018 11:04:38
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 35.227.211.192, port 80, Saturday, April 07, 2018 11:04:37
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 220.181.57.216, port 80, Saturday, April 07, 2018 10:36:47
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 37.187.158.175, port 40282, Saturday, April 07, 2018 10:35:33
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 37.187.158.175, port 40282, Saturday, April 07, 2018 10:34:50
[UPnP set event: add_nat_rule] from source 192.168.1.2, Saturday, April 07, 2018 10:01:42
[DumaOS] DHCP new lease allocated., Saturday, April 07, 2018 10:01:41
[DumaOS] DHCP new event., Saturday, April 07, 2018 10:01:41
[DHCP IP: 192.168.1.3] to MAC address 4c:66:41:94:15:e1, Saturday, April 07, 2018 10:01:41
[UPnP set event: del_nat_rule] from source 192.168.1.254, Saturday, April 07, 2018 10:01:11
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 220.181.57.216, port 80, Saturday, April 07, 2018 09:14:03
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 220.181.57.216, port 80, Saturday, April 07, 2018 09:10:20
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 177.93.106.27, port 36004, Saturday, April 07, 2018 08:53:26
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 220.181.57.216, port 80, Saturday, April 07, 2018 08:52:11
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 220.181.57.216, port 80, Saturday, April 07, 2018 08:43:29
[Time synchronized with NTP server] Saturday, April 07, 2018 08:33:58
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 177.93.106.27, port 36004, Saturday, April 07, 2018 08:32:01
[DoS Attack: SYN/ACK Scan] from source: 90.195.172.154, port 80, Saturday, April 07, 2018 08:30:57
[Log Cleared] Saturday, April 07, 2018 08:26:37

 

Thanks

__________________________________
Regards,
Gaz (Garry)
PS4 Pro / Xbox One X / PC
Model: XR500| Nighthawk Pro Gaming Router
Message 1 of 4
Netduma_Jack
NetDuma Partner

Re: Losing Ethernet connection - But Wifi is ok

Hi Gaz - replied to you on our own forum, but here’s a copy and paste of it here in case you check this first:

Sorry to hear of these drops.

Could you first of all make sure you are on the latest version by checking if a firmware update is available in Settings

Then, could you factory reset set your router in Settings > Administration > Backup Settings, then just click erase

Finally, if you have IPv6 enabled, please could you disable it.

Let us know how you get on. Thanks.
Message 2 of 4
coolguy949
Apprentice

Re: Losing Ethernet connection - But Wifi is ok

This sounds like the issue that has plagued the R7800 for a long time. Given that the XR500 is the same hardware, it's probably the same issue. 

 

https://community.netgear.com/t5/Nighthawk-WiFi-Routers/R7800-Loses-wired-internet-connection-but-wi...

 

Do you have your xbox on instant on mode and plugged directly in? I found that switching that off fixed the issue for me. 

Message 3 of 4
GazCBG
Aspirant

Re: Losing Ethernet connection - But Wifi is ok

Hi,

I did have a feeling it could of been my Xbox One, so I just turned off the Instant On mode, just incase.

I did turn off IPv6 as NetDuma_Jack said.

Regards.
Garry
__________________________________
Regards,
Gaz (Garry)
PS4 Pro / Xbox One X / PC
Message 4 of 4
Discussion stats
  • 3 replies
  • 3457 views
  • 1 kudo
  • 3 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E