Reply
Highlighted
Aspirant

Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

ORBI Rounter RBK30 AC3000 FW 2.2.1.210 Using ORBI APP ios 2.2.8.14

Devices disappeared from network map when selecting satellite.

RBR50, 2xRBS50.  From network map, you used to selecet a satellite, clicking on it would display devices.  Now always displays"No Connected Devices Found"  Looks like all devices are displayed when I click on the main router

Model: RBK50| Orbi AC3000 High-Performance Tri-Band WiFi System, RBS50| Orbi AC3000 Tri-band WiFi (Satellite Only)
Message 1 of 66

Accepted Solutions
Highlighted
Guru

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Devices are showing in a list format on my app after selecting the base router or satellite.


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111

View solution in original post

Message 3 of 66

All Replies
Highlighted
Master

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

True, I also see the same behavior.

When this happen I just go to the main Network Map (that shows the tree of router and satellites) and pull the page down to refresh the status. After that when I select the router or satellite I will see all devices correctly displayed.

 

My Setup Internet Fiber ONT 250↓/250↑ISP Telenor | Wifi Router Orbi RBK50 AC3000, Router Mode, Wired Backhaul / Orbi RBK852 AX6000, Router Mode, Wireless Backhaul | Switches Netgear GS208Time Zone CET (Sweden)

Message 2 of 66
Highlighted
Guru

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Devices are showing in a list format on my app after selecting the base router or satellite.


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111

View solution in original post

Message 3 of 66
Highlighted
Apprentice

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

I have the same issue - I've not been able to see what devices are connected to the router or satellite since installing my RBK50 in June... Orbi in AP mode, orbi app for Android, Android Oreo on Galaxy S9. Would really appreciate a fix for this if anyone can help...
Message 4 of 66
Highlighted
Guru

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

What FW version are you using? 

 

Does this not work for you? 

"When this happen I just go to the main Network Map (that shows the tree of router and satellites) and pull the page down to refresh the status. After that when I select the router or satellite I will see all devices correctly displayed."


@Shinedown wrote:
I have the same issue - I've not been able to see what devices are connected to the router or satellite since installing my RBK50 in June... Orbi in AP mode, orbi app for Android, Android Oreo on Galaxy S9. Would really appreciate a fix for this if anyone can help...

 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 5 of 66
Highlighted
Apprentice

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Nope, never works, never has. Always shows 'no connected devices found' Firmware 210...
Message 6 of 66
Highlighted
Apprentice

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

 
Message 7 of 66
Highlighted
Guru

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

And you can see devices when looking at the router with the app? 

How many satellites do you have? 

 

Is Daisy Chain feature checked or unchecked? 


@Shinedown wrote:
Nope, never works, never has. Always shows 'no connected devices found' Firmware 210...

 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 8 of 66
Highlighted
Apprentice

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Neither router or satellite show anything, 1 sat, not daisy chained. Orbilogin web interface is the only thing that displays everything correctly...
Message 9 of 66
Highlighted
Virtuoso

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Mine is hit and miss (mostly miss). What I have found is that when the devices do load in the map section, it takes a looooong time. And it is not a map just the devices connected to that device. Netgear Genie, on the other hand, comes up immediately and places the devices on the map (two screens for me).So using Netgear Genie for your Orbi is the superior app.

 

That's why they are going to eliminate Orbi from Genie integration in the near future. 

Message 10 of 66
Highlighted
Guru

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Put a check mark in Daisy Chain to see if this changes anything. 


@Shinedown wrote:
Neither router or satellite show anything, 1 sat, not daisy chained. Orbilogin web interface is the only thing that displays everything correctly...

 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 11 of 66
Highlighted
Virtuoso

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Daisy chain is on (due to off not working for me, but when on the topology is star anyway). Also same on or off. The app is just sub standard, compared to Genie, which shows proper topology and connected devices without issue. Has nothing to do with the Orbi configuarations.

Message 12 of 66
Highlighted
Mentor

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

The refresh thing never worked for me either.  Android (Samsung galaxy note 9) and current firmware on Orbi.

 

I had posted about this shortfall a couple of weeks ago.

---------------
My Equipment: Cox Cable (350Mb/35Mb), Orbi AX6000 (RBR850, RBS850), w/2 x RBS50) (Wired backhaul), NG GS116PP Gigabit Smart Switch, Synology DS1019+ NAS
Message 13 of 66
Highlighted
Mentor

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

This workaround does not work for my setup with a galaxy note 9.

 

My 2019 wish:  Could Netgear just fix the app.

---------------
My Equipment: Cox Cable (350Mb/35Mb), Orbi AX6000 (RBR850, RBS850), w/2 x RBS50) (Wired backhaul), NG GS116PP Gigabit Smart Switch, Synology DS1019+ NAS
Message 14 of 66
Highlighted
Guru

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Something to contact NG support about regarding the app and Galazy S9. 

@Blanca_O


@Chuck_M wrote:

This workaround does not work for my setup with a galaxy note 9.

 

My 2019 wish:  Could Netgear just fix the app.


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 15 of 66
Highlighted
Aspirant

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

I have the same issue the Orbi app has never shown what's connected to the satellites but the list shows all the devices currently connected. I just can't see where. However, when I use the genie software it works fine showing me where and what is connected. Seems like this is a problem for many, don't know why they can't fix the app. can the coding for it be so much different from the Genie to the Orbi app? Also, my main unit is an RBR40 but the selector above doesn't show that option just the satellites

Model: RBS40| Orbi AC2200 Tri-band WiFi (Add-on Satellite)
Message 16 of 66
Highlighted
Guru

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Something to contact NG support about regarding the app:

https://www.netgear.com/mynetgear/registration/login.aspx

@Blanca_O


@billfry55 wrote:

I have the same issue the Orbi app has never shown what's connected to the satellites but the list shows all the devices currently connected. I just can't see where. However, when I use the genie software it works fine showing me where and what is connected. Seems like this is a problem for many, don't know why they can't fix the app. can the coding for it be so much different from the Genie to the Orbi app? Also, my main unit is an RBR40 but the selector above doesn't show that option just the satellites


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>XR450 v2.3.2.106(Router Mode)>RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK853, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 17 of 66
Highlighted
Master

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected


@billfry55 wrote:

I have the same issue the Orbi app has never shown what's connected to the satellites but the list shows all the devices currently connected. I just can't see where. However, when I use the genie software it works fine showing me where and what is connected. Seems like this is a problem for many, don't know why they can't fix the app. can the coding for it be so much different from the Genie to the Orbi app? Also, my main unit is an RBR40 but the selector above doesn't show that option just the satellites


This seems to be an issue with the Android app. Please make sure that your SSID does not have any spaces so you might get the Orbi app working.

My Setup Internet Fiber ONT 250↓/250↑ISP Telenor | Wifi Router Orbi RBK50 AC3000, Router Mode, Wired Backhaul / Orbi RBK852 AX6000, Router Mode, Wireless Backhaul | Switches Netgear GS208Time Zone CET (Sweden)

Message 18 of 66
Highlighted
Guide

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

I will try that but I'm curious as to why a space in the SSID would make a difference in the app for only that? everything else seems to work fine

Model: RBS40| Orbi AC2200 Tri-band WiFi (Add-on Satellite)
Message 19 of 66
Highlighted
Mentor

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

@BillFry ;

 

Could you confirm you DID have a space in SSID name?

 

I changed mine after a final desparate reconfiguration and it works great now.  I tried everything else (firmware reversions, factory resets, etc) before this, and it turned out it was a simple fix.

 

If you DID have a space and it works after removing it like mine did, I would suspect the reason this would happen is probably a syntax error (lack of a close quote) in the android app that causes it to not recognize the full SSID, therefore the devices on an non-existent SSID is non-existent.

 

Looking forward to hearing if this fixed it for you!

---------------
My Equipment: Cox Cable (350Mb/35Mb), Orbi AX6000 (RBR850, RBS850), w/2 x RBS50) (Wired backhaul), NG GS116PP Gigabit Smart Switch, Synology DS1019+ NAS
Message 20 of 66
Highlighted
Guide

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Yes sir that fixed it took out the space and could works like a charm. Seems weird something that simple. Thanks for the input
Message 21 of 66
Highlighted
Master

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected


@BillFry wrote:
Yes sir that fixed it took out the space and could works like a charm. Seems weird something that simple. Thanks for the input

Thanks for the confirmation.

This seems to be a software bug in the Android app. I dindn't encounter the same issue in the ios app. 

I hope hat Netgear SW developers fix this in a coming release for the Android app. 

My Setup Internet Fiber ONT 250↓/250↑ISP Telenor | Wifi Router Orbi RBK50 AC3000, Router Mode, Wired Backhaul / Orbi RBK852 AX6000, Router Mode, Wireless Backhaul | Switches Netgear GS208Time Zone CET (Sweden)

Message 22 of 66
Highlighted
Apprentice

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

I looked at the SSID name the Orbi app and it did not have a space in it. So this has made no difference for me, unless I'm doing something wrong here?
Message 23 of 66
Highlighted
Master

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected


@Shinedown wrote:
I looked at the SSID name the Orbi app and it did not have a space in it. So this has made no difference for me, unless I'm doing something wrong here?

Do the router or satellite names have spaces?

My Setup Internet Fiber ONT 250↓/250↑ISP Telenor | Wifi Router Orbi RBK50 AC3000, Router Mode, Wired Backhaul / Orbi RBK852 AX6000, Router Mode, Wireless Backhaul | Switches Netgear GS208Time Zone CET (Sweden)

Message 24 of 66
Highlighted
Apprentice

Re: Newtork map in ORBI app does not show devices when selected

Yes, the satellite has a space, how would I go about changing that? Many thanks for your help.

Message 25 of 66
Top Contributors
Discussion stats
  • 65 replies
  • 15011 views
  • 16 kudos
  • 13 in conversation
Announcements