Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

Connection Refused to 192.168.1.1

doug007
Tutor

Connection Refused to 192.168.1.1

All of a sudden I'm getting a "can't connect" from the Orbi app to my RBR850.

 

I also get a "Connection Refused" when trying to connect to 192.168.1.1 on my local network. I double-checked, that is the router address.

 

WiFi still works.  My two satellites seem to be up and running,  I've tried rebooting the router.  No change.  I've tried plugging directly into the router via ethernet,  Still "connection refused".  It seems like the management service failed to start?  Gotta be a software issue of some sort.

 

Any ideas?  I'm about ready to try the factory reset and reconfigure everything but that will be a pain in the butt and I want to avoid it.

 

Unfortunately, support expired so I can't create a case.

 

Anybody have any ideas. before I nuke it?

 

 

Message 1 of 5
doug007
Tutor

Re: Connection Refused to 192.168.1.1

Never mind.  I finally found the big thread about this issue.  Botched firmware update.  Factory reset the only way apparently

 

 

 

Message 2 of 5
FURRYe38
Guru

Re: Connection Refused to 192.168.1.1

Message 3 of 5
Snarglefarg
Initiate

Re: Connection Refused to 192.168.1.1

Thanks. I was having the same problem and this thread saved me time finding a solution.

Message 4 of 5
FURRYe38
Guru

Re: Connection Refused to 192.168.1.1

Be sure to save off a back up configuration to file for safe keeping. Saves time if a reset is needed.
https://kb.netgear.com/000062080/How-do-I-back-up-the-configuration-settings-on-my-Orbi-WiFi-System

Message 5 of 5
Top Contributors
Discussion stats
  • 4 replies
  • 1649 views
  • 1 kudo
  • 3 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 7