Reply
Highlighted
Aspirant

CBR40 - Blinking UPL blue light

My CBR40 started blinking blue light for UPL yesterday.  I shut everything down but can't get the light from blinking.  Had this cable/routerfor 6 month and this is first the light blinking.

Model: RBW30| Orbi Wall Plug Satellite
Message 1 of 7

Accepted Solutions
Highlighted
Guru

Re: CBR40 - Blinking UPL blue light

I would have the ISP check there logs and signal to the modem. Give them any info from the CBR40's modem logs as well if needed. 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>RBK853 v3.1.16.6(Router Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK50, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111

View solution in original post

Message 4 of 7

All Replies
Highlighted
Guru

Re: CBR40 - Blinking UPL blue light

UPL? 

What FW is currently loaded?


Who is your ISP service? 

Are wired connections ok with internet? Wireless working as well? Or is everything not working? 

 

What is the size of your home? Sq Ft?
What is the distance between the router and satellite(s)? 30 feet is recommended in between them to begin with depending upon building materials.

What channels are you using? Auto? Try setting manual channel 1, 6 or 11 on 2.4Ghz and any unused channel on 5Ghz.
Any Wifi Neighbors near by? If so, how many?
What WPA security modes are you using?

Try enabling Beamforming and MIMO. Under Advanced Tab/Advanced Settings/Wireless Settings


@robhuff46 wrote:

My CBR40 started blinking blue light for UPL yesterday.  I shut everything down but can't get the light from blinking.  Had this cable/routerfor 6 month and this is first the light blinking.


 

 

 

 

 

 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>RBK853 v3.1.16.6(Router Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK50, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 2 of 7
Highlighted
Aspirant

Re: CBR40 - Blinking UPL blue light

  • UPL:  Blinking blue. The cable modem router is scanning for an upstream channel.

  • Got lastest FW.
  • Xfinity/Comcast.
  • Internet speed for wired and/or Wireless is ok.
  • Size of home is 1200 SQFT.
  • Using channel 1.
Message 3 of 7
Highlighted
Guru

Re: CBR40 - Blinking UPL blue light

I would have the ISP check there logs and signal to the modem. Give them any info from the CBR40's modem logs as well if needed. 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>RBK853 v3.1.16.6(Router Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK50, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111

View solution in original post

Message 4 of 7
Highlighted
Aspirant

Re: CBR40 - Blinking UPL blue light

Xfinity came today and replaced adapter on the pole, and everything ok.

Message 5 of 7
Highlighted
Guru

Re: CBR40 - Blinking UPL blue light

Awesome. Glad they fixed it. 

 

Enjoy. Smiley Wink


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CAX80>RBK853 v3.1.16.6(Router Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200/CM2000, Orbi CBK40, RBK50, R7800, R7960P,
EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 6 of 7
Highlighted
NETGEAR Employee

Re: CBR40 - Blinking UPL blue light

Most likely you had noise on upstream and when INTERNET LED IS SOLID and US blinks, it typically means it in PARTIAL SERVICE state with one or more UPSTREAMS BEING IMPAIRED.

Message 7 of 7
Top Contributors
Discussion stats
  • 6 replies
  • 3540 views
  • 0 kudos
  • 3 in conversation
Announcements