Reply

Re: Rbk50 speed issues

Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

I will consider replacement to a 3rd replacement kit though Im not sure about it.
I have to handel this week previous kit return to Amazon.

Too much of a time waste as it is.
Message 76 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Understand. If your not seeing better results in replacement kits, possible that there maybe a problem between the Orbi and the modem. 

Keep us posted on how things go. Hopefully you can get your hands on a beta to try. 


@Damit1 wrote:
I will consider replacement to a 3rd replacement kit though Im not sure about it.
I have to handel this week previous kit return to Amazon.

Too much of a time waste as it is.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 77 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

I will update, of course, if I find some change that will help.
Message 78 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Chinese new year should be over by tomorrow. Smiley Wink


@Damit1 wrote:
I will update, of course, if I find some change that will help.

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 79 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Sadly no change..

I think about switching Router to AP mode. 

In case I decide to change it later, back to Router, could it be done from inside GUI? 

Does GUI available in case of AP mode? 

I dont want to be in the need of factory default it to get it back to Router mode.

The reason I think to do it because I belive this Double-NAT sitaution leading to a slow speeds performanance.. 

 

Thank you and hopefully some change will happen that will cause this to be great again in Router mode and get full speeds.

 

 

Message 80 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Just noticed the new FW update, hopefully this pain in the ass issue is over after it.

Message 81 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Let us know how it goes. A factory reset maybe needed if you dont' see a change. 


@Damit1 wrote:

Just noticed the new FW update, hopefully this pain in the ass issue is over after it.


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 82 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

I have decided to divide the tests into 2:

First part, now, update FW. Done OK without issues. 

Tommorow (now for me it is 1AM) I got a day off so I have some time to toy arround with that. I will test it LAN WAN (as it is right now) , and WAN LAN (as it used to be).

If that would not make the change, will factory default. 

 

I saw the new erase button (maybe it was there before and I am not aware), in Backup section.

May I do this revert to factory through there and upload my backup? 

Or should do this with the pin in the RESET hole as before?

Message 83 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Erase does the same as the button in back. Smiley Wink I use the UI all the time when I do a reset. Just did one on my R7800. Smiley Very Happy


@Damit1 wrote:

I have decided to divide the tests into 2:

First part, now, update FW. Done OK without issues. 

Tommorow (now for me it is 1AM) I got a day off so I have some time to toy arround with that. I will test it LAN WAN (as it is right now) , and WAN LAN (as it used to be).

If that would not make the change, will factory default. 

 

I saw the new erase button (maybe it was there before and I am not aware), in Backup section.

May I do this revert to factory through there and upload my backup? 

Or should do this with the pin in the RESET hole as before?


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 84 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Done some tests.

Sadly, after factory default both units, still cannot get 900Mb ~.

Well, I have tried. 

Netgear BTW so far did not reach me back for replace the defective units.

 

Well, that is weird. made it to AP mode, not Router mode, and it get 600-700M. 

 

Message 85 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Got to my attention that in latest FW upload speed is dropped via WIFI, by 50%.

Used to have 110-130Mb , now arround 50-60.

Downstream is dropped by 13% 280/320.

 

Even tried to re-flash manually latest one. No luck

Message 86 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Sounds like a problem in the HW acelleration for the router in router mode. AP seems to have better results.

What is the connection with your ISP modem/ONT PPPoE or DHCP? 

There are others having problems with PPPoE and achieving 900Mb speeds as well. Something NG will have to look into. 


@Damit1 wrote:

Done some tests.

Sadly, after factory default both units, still cannot get 900Mb ~.

Well, I have tried. 

Netgear BTW so far did not reach me back for replace the defective units.

 

Well, that is weird. made it to AP mode, not Router mode, and it get 600-700M. 

 


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 87 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

DHCP, other friend of mine in Router mode, same model, same ISP and FTTH service, upgraded together . Suddenly, after previous FW worked well for him now he gets slow speeds too. 

At least now it is known to be FW issue and not HW issue

DHCP supposed to be lighter than PPPOE, beacuse of encryption and that.

 

The question is what, and why.

Message 88 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

I would get ahold of NG support and let them know what you and your friend are seeing. Since two similar units on same ISP and such. Let NG know about this. 

@Blanca_O 

@ErnestTheGreat 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 89 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Should send them DM? 

And what about WIFI speed drop?

 

Message 90 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

I would. Give all the specifics. If you opened up a support ticket, update that as well. You migth have your friend do the same. 


@Damit1 wrote:

Should send them DM? 

And what about WIFI speed drop?

 


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 91 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Another thing to have ready, Router IP address/debug.htm

Enable Debug and Wireless logging. You might need to do this for both versions of FW that your seeing differences with. This would be helpful for NG to review. Pass this on to them if you can. 


@Damit1 wrote:

Should send them DM? 

And what about WIFI speed drop?

 


 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 92 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

The support case in NG site is useless because even first time of creation was no response.

So far, the only support I got for Orbi is from this community, their support was useless. 

Just started to debug, whatever they need.

 

I still think about selling this kit for a better Mesh. 

Had a single hope to get better product with this FW but not happened.

Message 93 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

Hopefully one of the forum moderators will contact you. 

 

So your you seem to be the only one having issues with the latest FW version. Others have posted its' working for them, however I don't think they have the same ISP services and speeds. 

 

Something NG should review at least. 

 

Good Luck. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 94 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Got 3 friends in my fiber service 1000/100 ftth, 3 are saying that router mode dropped speeds both wifi nd wired.

DHCP connection

Message 95 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

And they all have the Orbi using the new FW? 

 

 

 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 96 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

Yes, they all have upgraded to new FW, because I mentioned them NG released new FW.

Message 97 of 111
Damit1
Apprentice

Re: Rbk50 speed issues

That is a weird issue. 

S8+ speedtest in front of the router (20cm away)- 350-400M speed.

S8+ speedtest in front of the Satellite (about the same distance) 450-500M speed, like used to be before of this upgrade to latest and downgrade back to .210 VER.

 

Can anyone explain this to me? 

That is a mistery for me. 

 

Version 

Message 98 of 111
FURRYe38
Guru

Re: Rbk50 speed issues

When your moving the phone to speed test between the base and satellite, are you turning OFF the wifi on the phone first after you arrive at either location, then back on, then speed test? 

 

You need to ensure the phone is connected to either base or satellite before testing. Turning OFF the WIFI on the phone and back on helps. 

My Setup (Cable 1Gbps/50Mbps)>CAX80 v2.1.2.1(LAG Disabled)>RBK853 v4.6.3.16
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200CM2000, Orbi CBK40, CBR750, RBK50(v22), SXR30(v110), R7000(v34), R7800(v84), R7960P(v82), EX7500/EX7700, XR450(v120) and WNHDE111
Message 99 of 111
Stea1th
Aspirant

Re: Rbk50 speed issues

any update on this? 

 

I'm having the same exact issue, it is really frustrating. 

Message 100 of 111
Top Contributors
Discussion stats
  • 110 replies
  • 4788 views
  • 4 kudos
  • 7 in conversation
Announcements