Reply

Cant access VIA 192.168.0.239

Fawker
Aspirant

Cant access VIA 192.168.0.239

I cant access the switch. This is the first time setting it up and the first time im trying to access the switch. i cant get info from netgear becasue it says my serial number is not valid. im not sure i have the right number..

Message 1 of 4
Fawker
Aspirant

Re: Cant access VIA 192.168.0.239

i also cant figure out the downloads page i downloaded the USB driver and the MIB and a firm ware update. still no dice. 

Model: M4100-50G-POE+ (GSM7248Pv1h1)|46‐port GE + 4 GE Combo L2 Managed PoE+ Switch
Message 2 of 4
schumaku
Guru

Re: Cant access VIA 192.168.0.239

As per the NETGEAR ProSAFE Managed Switches M4100 Installation Guide it depends if there is a DHCP server reachable from the switch (which will assign an IP address), otherwise it will fall back to 169.254.100.100/16

 

===

Perform the Initial Configuration
You can manage your switch through its web management interface or
by using the command-line interface (CLI) through a console port. This
guide shows you how to configure your switch using the web management
interface. It also covers using the CLI to determine a DHCP-assigned IP
address or using ezconfig to assign a static IP address. For more information
about CLI management, see the CLI reference manual and software
administration guide on the resource CD.
To configure your switch using web management, use one of the following
procedures, depending on how your Windows computer is set up:
• Computer in DHCP Client Mode Without a DHCP Server.
• Computer with a Static IP Address.
• Computer in DHCP Client Mode with DHCP Server.
Computer in DHCP Client Mode Without a DHCP Server
The switch assumes a default IP address of 169.254.100.100 and a
subnet mask of 255.255.0.0. The switch is in the same subnet used by the
computer NIC port when in DHCP-client mode without a DHCP server present.
Use this IP value to log in to the switch.

===

 

 

Message 3 of 4
Fawker
Aspirant

Re: Cant access VIA 192.168.0.239

I got ahold of tech support yesterday around 8 pm CALI time and they think its a defective unit i tried the DB9 cable the USB cable and ethernet cable methods they discribed and we still couldnt get to the user interface. fingers crossed said ill have a new unit monday. Thanks for the help sensi. 

Message 4 of 4
Top Contributors
Discussion stats
  • 3 replies
  • 3183 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements