Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

Problem with the configuration of the vlan id on netgear orbi Orbi Pro 6 (SRX80) and slow internet

racoon
Aspirant

Problem with the configuration of the vlan id on netgear orbi Orbi Pro 6 (SRX80) and slow internet

I have connected the orbi router to a ftth ont with 1gbps down and 100mbps upload, the connection use ppoe and a vlan id which i have configured on the orbi router. The router connects properly to internet, but i cannot use internet on my wired pcs but only on wifi, and the internet connection through wifi is stuck at 130 mbps instead of 400-800 mbps (which is the speed that i have on wifi with a netgear orbi router ax 4200) even though immediatelly after the reboot the wireless internet reaches speeds of up 500-800 mbps for a very short period of time before stucking at 130 mbps. What can i do? Is there a way to fix this problem?

This is the configuration

1.png2.png3.png

Message 1 of 3
racoon
Aspirant

Re: Problem with the configuration of the vlan id on netgear orbi Orbi Pro 6 (SRX80) and slow intern

Message 2 of 3
DaneA
NETGEAR Employee Retired

Re: Problem with the configuration of the vlan id on netgear orbi Orbi Pro 6 (SRX80) and slow int...

@racoon,

 

Please try to update the firmware of your SXR80 to the latest version which is v3.3.0.124 then observe if the same problem will occur.  You can download firmware v3.3.0.124 here.  

 

Make sure to check if the PC/s hardwired to the SXR80 is getting a valid IP address.  

 

 

Regards,

 

DaneA

NETGEAR Community Team

Message 3 of 3
Top Contributors
Discussion stats
  • 2 replies
  • 925 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements