Reply

EX7700 Not broadcasting 5Ghz

GarryJC
Tutor

EX7700 Not broadcasting 5Ghz

My Ex7700 was working fine, when opening any wifi setting it displayed 2.4 & 5 Ghz options to connect to.

I have just upgraded to a new router, now it only offers a 2.4Ghz option but shows that it is connected to the 5Ghz router.

I have pressed the WAP key 4or5 times & no change!

 

Any ideas please?

Message 1 of 6

Accepted Solutions
plemans
Guru

Re: EX7700 Not broadcasting 5Ghz

so it'll setup in a mesh configuration with the ssid's being combined. You can separate them if you'd like or leave it and let devices band steer between the 2x bands. 

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.

View solution in original post

Message 4 of 6

All Replies
plemans
Guru

Re: EX7700 Not broadcasting 5Ghz

You pushed the WPS button? 

When setup with wps, the extender sets up in mesh mode. Mesh mode combines the 2x ssid's into one and lets devices roam between the 2.4ghz/5ghz as needed (based on their own roaming protocol). 

If you don't want to use it in a mesh mode, you can disable it. 

https://kb.netgear.com/000044732/How-do-I-enable-or-disable-One-WiFi-Name-on-my-Nighthawk-Mesh-WiFi-...

 

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 2 of 6
GarryJC
Tutor

Re: EX7700 Not broadcasting 5Ghz

Sorry yes - WPS button!
Message 3 of 6
plemans
Guru

Re: EX7700 Not broadcasting 5Ghz

so it'll setup in a mesh configuration with the ssid's being combined. You can separate them if you'd like or leave it and let devices band steer between the 2x bands. 

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 4 of 6
GarryJC
Tutor

Re: EX7700 Not broadcasting 5Ghz

Thanks, I’ll
Leave as is 👌
Message 5 of 6
plemans
Guru

Re: EX7700 Not broadcasting 5Ghz

Might mark it solved then so others aren't trying to fix it then 🙂 

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 6 of 6
Top Contributors
Discussion stats
  • 5 replies
  • 212 views
  • 3 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E