Reply

HELP, please. Repeater not working

thekylesouza
Aspirant

HELP, please. Repeater not working

I feel like killing myself (right now I am actually crying), i just spent over thirty minutes describing my problem and when I hit "submit" the next page couldn't load and when I clicked back this was all erased. Please be as detailed and specific as possible with me. This was all worded better before, but I have to be up again in a few hours and need to get at least a little sleep. The base is plugged into a different router/modem device.

I have a base and a repeater I am trying to setup.

Base details:
Internet Port
MAC Address = C4:3D:C7:4C:3D:A7
IP Address = 192.168.1.77
DHCP = DHCPClient
IP Subnet Mask = 255.255.255.0
Domain Name Server = 192.168.1.254

LAN Port
MAC Address = C4:3D:C7:4C:3D:A6
IP Address = 192.168.2.1
DHCP = On
IP Subnet Mask = 255.255.255.0

Wireless Port
Wireless Settings (2.4GHz b/g/n)
Name (SSID) = SouzaWireless-Low
Region = North America
Channel = 4
Mode = Up to 300 Mbps
Wireless AP = On
Broadcast Name = On
Wireless isolation = Off
Wi-Fi Protected Setup = Configured

Wireless Repeating
Wireless Repeating Function (2.4GHz b/g/n)
Repeater MAC Address 1 = 00:24:B2:51:AB:3D


Repeater settings:
LAN Port
MAC Address = 00:24:B2:51:AB:3D
IP Address = 192.168.2.100

Wireless Port
Wireless Settings (2.4GHz b/g/n)
Name (SSID) = SouzaWireless-Low
Region = North America
Channel = 4(P) + 8(S)
Mode = Up to 300 Mbps
Wireless AP = On
Broadcast Name = On
Wireless isolation = Off

Wireless Repeating
Base Station MAC Address 1 = C4:3D:C7:4C:3D:A5

It is not working. why?
Message 1 of 6
jmizoguchi
Virtuoso

Re: HELP, please. Repeater not working

You can not use 300Mbps on repeat.

WEP encryption must be used so 54Mbps is need it. Alternatvie it purchase
Wn2000rpt/wn3000rpt extender
VPN Case Study

VPNCASESTUDY.COM

"Our Second To None VPN Related Setup Case Study[/COLOR][/URL]

"One Stop Solution To Your Netgear VPN Connectivity"

*Visit the site for Non-VPN related Doc & Links* [Windows & Mac user/support]





June Mizoguchi-
Message 2 of 6
thekylesouza
Aspirant

Re: HELP, please. Repeater not working

Thank you for your help.

It won't work with no security?

I changed the settings to be upto 54Mbs and add a WEP key. It is still not working, any other ideas?
Message 3 of 6
thekylesouza
Aspirant

Re: HELP, please. Repeater not working

on the computer I have plugged into the repeater it is saying that the "DNS server is not responding".

Things plugged into the base work fine.
Message 4 of 6
thekylesouza
Aspirant

Re: HELP, please. Repeater not working

The base can see the computer connected to the repeater though:

3 192.168.2.101 TB-KSOUZA-D 00:25:64:05:07:9e

shows up in the list of attached devices.

but the computer does not get any some of internet connection.
Message 5 of 6
thekylesouza
Aspirant

Re: HELP, please. Repeater not working

I'm an idiot.

I had setup a IP reservation on the base. and used the wrong name for the device (manually entered). once I removed that and used the proper name it is now working. I'm sure the WEP issue also was a part of it, since previously the base did not see the desktop.

thank you for your assistance.
Message 6 of 6
Top Contributors
Discussion stats
  • 5 replies
  • 5251 views
  • 0 kudos
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E