Reply

R7000 extremely slow with every firmware after V1.0.9.42_10.2.44

Torquemap
Follower

R7000 extremely slow with every firmware after V1.0.9.42_10.2.44

Hi!

 

This is starting to become absurd.

I have the R7000 router and i have extremely low speed (as in throughput) on every firmware after V1.0.9.42_10.2.44.

 

I have 1000Mbps up and 1000Mbps down from my isp, which is verifyed with speedtest when connecting a computer straight to the socket with a cable.

 

When i connect the computers to the R7000 (cable) and with a firmware of V1.0.9.42_10.2.44 (or lower) i get just above 950/950, even with mac filtering on.

 

Here comes the problem. As soon as i update to a newer firmwate my speed goes down to around 200/200.

 

What i have tested (many multiple times):

Disable/enable/disable qos.

Reset to factory settings.

Changed cables.

Turn off mac filtering.

Disable any feature that has anything to do with traffic shapening.

Enabled/disabled wifi (even though the issue is present when connecting through cable)

 

Still the same. V1.0.9.42_10.2.44 Works fine but nothing after that.

Why just dont stay at V1.0.9.42_10.2.44 and be happy you might ask?

Because i would like the new security updates and i feel like a company has to be able to handle these situations!

 

There seems to be no way of contacting the devs to get this sorted either. This is appaling! I mean we have the proof that it can hadle at least 950 with V1.0.9.42_10.2.44 but not with newer so there doesnt seem to be a hardware fault.

 

Does anyone know how to get in contact with netgear about this?

Even better if you have a magical fix for this issue. Unfortunately i dont seem to be alone on net net regarding slow speeds on the R7000.

Model: R7000|AC1900 Smart WIFI Router
Message 1 of 5
light487
Aspirant

Re: R7000 extremely slow with every firmware after V1.0.9.42_10.2.44

I have had the exact same experience on the R8000. If I factory reset, I get 900+ speeds with direct ethernet connection, 500 on wifi, but the moment I upgrade any firmware, it drops to to 200.

I'm curious what the responses are going to be also.
Message 2 of 5
Inspector27
Aspirant

Re: R7000 extremely slow with every firmware after V1.0.9.42_10.2.44

I was having issues connecting and disconnecting until I came across a forum where they were having the same issue and the fix was to downgrade to version 1.0.9.42_10.2.44.  Ever since I downgraded the firmware the connection has been rock solid.  Is a shame because i tried the latest firmware and was still having issues.  It is a concern that we have to downgrade and be exposed to security vulnerabilities but what gives, I need a router that works.

Model: R7000|AC1900 Smart WIFI Router
Message 3 of 5
Amy2020
Aspirant

Re: R7000 extremely slow with every firmware after V1.0.9.42_10.2.44

Subscribe to comcast for 600Mbps and I supposed my R7000/AC1900 to deliver 1900Mb. But my iPhone 8+ only speedtested 300Mb. Comcast said my devise capability is only 369Mb. There’s a bottleneck somewhere but where? Need advise.
Model: R7000|AC1900 Smart WIFI Router
Message 4 of 5
Inspector27
Aspirant

Re: R7000 extremely slow with every firmware after V1.0.9.42_10.2.44

I found the following link for iPhone support, hope it helps.

https://support.apple.com/en-us/HT202068
Message 5 of 5
Discussion stats
  • 4 replies
  • 613 views
  • 0 kudos
  • 4 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E