Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

Re: SXK80 - Enterprise security (RADIUS) through SXS80 satellite not authenticating

bredward
Tutor

SXK80 - Enterprise security (RADIUS) through SXS80 satellite not authenticating

I am on the latest stable firmware: V4.2.3.102 and have my SXR80 configured in AP mode.

 

When Wireless 2 network is configured with WPA2-Enterprise or WPA3-Enterprise security and a client attempts to connect to the SSID through an SXS80 satellite, my RADIUS server (JumpCloud Cloud RADIUS) does not receive any authentication request, and the client fails to connect to the SSID.

 

When the satellite is powered off and a client attempts to connect to the same SSID through the SXR80 (in bridged mode), my RADIUS server receives the authentication request and the client successfully connects to the SSID.

 

However, when Wireless 1 network is configured with WPA2-Enterprise or WPA3-Enterprise security, a client is able to connect through the SXS80 satellite as expected.

 

Using Enterprise security only on Wireless 1 network is a viable workaround for certain use cases, but I would expect that clients should be able to connect to Enterprise-secured networks through a satellite on any of the three wireless networks, as documented in the User Manual (https://www.downloads.netgear.com/files/GDC/SXK80/Orbi_Pro_WiFi_6_UM_EN.pdf).

 

I suspect that this is related to this issue reported for SXK30 as well: https://community.netgear.com/t5/Orbi-Pro-WiFi-for-Small-Business/Orbi-Mini-Pro-SXK30-SXR30-one-SXS3...

Message 1 of 2
bredward
Tutor

Re: SXK80 - Enterprise security (RADIUS) through SXS80 satellite not authenticating

Update: after initial success, I'm now unable to connect to WPA2-Enterprise on the Wireless 1 SSID through the satellite, only through the SXR80. I'm falling back to using WPA2-PSK even though it's less than ideal.

Message 2 of 2
Top Contributors
Discussion stats
  • 1 reply
  • 744 views
  • 0 kudos
  • 1 in conversation
Announcements