× Some paid Circle Parental controls customers may be showing free options only. Router firmware correcting this issue will be available ASAP. Visit Status.NETGEAR.com for updates.

Discussion stats
  • 4 replies
  • 760 views
  • 2 kudos
  • 3 in conversation
Announcements

Top Contributors
Reply
Highlighted
Master

2.3.0.32 Broke Orbi Logging

A reported in a previous thread   Orbi does not handle log files the way it should.  That issue (for me) was solved by doing a complete factory reset and reconfigure, a process that I now have down to about an hour thanks to help from the community.  A post today by @mjkamerik  made me realize, "Hey.  I haven't seen a new Orbi log since I updated firmware."

 

Sure enough, the last log file I received was Feb 24, even though the box is checked, "Send log when full."  I did a manual send, and that worked.  My complaint before was that Orbi was not sending the information I wanted (DHCP assignments, DoS attempts, etc.)  Oh, dear.  The current log has ONLY the DoS attempts.  No DHCP assignments.

 

So, (1) not sending log when full and (2) not logging DHCP.

 

I was so smug that the 2.3.0.32 firmware update did not require a factory reset.  NOT!  Will do a factory reset and reconfigure this evening when nobody is at home to scream, "DAD.. the Internet's GONE!"

I love my Orbi.
Model: RBK50| Orbi AC3000 High-Performance Tri-Band WiFi System
Message 1 of 5

Accepted Solutions
Highlighted
Master

Re: 2.3.0.32 Broke Orbi Logging

Yes, a "reset" and reconfigure from scratch has fixed the Orbi log problem.  i.e.

  1. It seems to log what I expect: admin logons, NTP, sending email, DHCP, DoS.
  2. It sent a log after about 24 hours.  Hmmmm.  One of the settings is "once a day" (24 hours), which is NOT what is selected.  So, it may be a coincidence that the log filled up in almost exactly 24hours, or......  (still not "doing what it was told to do")  In a bizzare sense, this might be even better.  i.e. if no log appears for two days, then it's broken again.

I'm marking this "closed".

I love my Orbi.

View solution in original post

Message 4 of 5

All Replies
Highlighted
Guru

Re: 2.3.0.32 Broke Orbi Logging

Let us know if a reset fixes this...


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CM1100>Orbi RBK50 v2.5.1.16 and Orbi RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200, Orbi CBK40, Orbi RBK852, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 2 of 5
Highlighted
Master

Re: 2.3.0.32 Broke Orbi Logging


@CrimpOn wrote:

......

Sure enough, the last log file I received was Feb 24, even though the box is checked, ".....


Very weird! I only started to have all types of logs after upgrading to 2.3.0.32. I was very optimistic that this was fixed in that software and that I would never need to do a factory reset for that. Since the upgrade the logs is functioning flawlessly!

..... Now that I read your post I realized the truth, unfortunately! Smiley Sad

 

My Setup Internet Fiber ONT 250↓/250↑ISP Telenor | Wifi Router Orbi RBK50 AC3000, Router Mode, Wired Backhaul / Orbi RBK852 AX6000, Router Mode, Wireless Backhaul | Switches Netgear GS208Time Zone CET (Sweden)

Message 3 of 5
Highlighted
Master

Re: 2.3.0.32 Broke Orbi Logging

Yes, a "reset" and reconfigure from scratch has fixed the Orbi log problem.  i.e.

  1. It seems to log what I expect: admin logons, NTP, sending email, DHCP, DoS.
  2. It sent a log after about 24 hours.  Hmmmm.  One of the settings is "once a day" (24 hours), which is NOT what is selected.  So, it may be a coincidence that the log filled up in almost exactly 24hours, or......  (still not "doing what it was told to do")  In a bizzare sense, this might be even better.  i.e. if no log appears for two days, then it's broken again.

I'm marking this "closed".

I love my Orbi.

View solution in original post

Message 4 of 5
Highlighted
Guru

Re: 2.3.0.32 Broke Orbi Logging

Glad the reset and setup from scratch fixed it. Good to know that it works now. 

Enjoy. Smiley Wink


@CrimpOn wrote:

Yes, a "reset" and reconfigure from scratch has fixed the Orbi log problem.  i.e.

  1. It seems to log what I expect: admin logons, NTP, sending email, DHCP, DoS.
  2. It sent a log after about 24 hours.  Hmmmm.  One of the settings is "once a day" (24 hours), which is NOT what is selected.  So, it may be a coincidence that the log filled up in almost exactly 24hours, or......  (still not "doing what it was told to do")  In a bizzare sense, this might be even better.  i.e. if no log appears for two days, then it's broken again.

I'm marking this "closed".


 


My Setup (Cable 900Mbps/50Mbps)>CM1100>Orbi RBK50 v2.5.1.16 and Orbi RBK853 v3.2.11.2(AP Mode)
Additional NG HW: C7800/CM1100/CM1200, Orbi CBK40, Orbi RBK852, R7800, R7960P, EX7500/EX7700, XR450 and WNHDE111
Message 5 of 5