Reply

Orbi 753 unencrypted 5ghz network even though WPA2 security is turned on

theguptas
Guide

Orbi 753 unencrypted 5ghz network even though WPA2 security is turned on

Hi Everyone,

I have searched through the forum and seen other people have similar issues but briefly

1) RBK753, satellites setup with ethernet backhaul

2) from day 1, i would see messages about unsecure network depending on where I was in the house.

3) Logged into each satellite and see that the 5ghz band show no security, see below security type none

4) Have completely done a factory reset of router/satellites and tried from scratch but have the same problem

5) Someone had suggested in older models, the ability to telnet into the satellites and fix the security there via command line but looks like telnet capabilites are no longer an option to toggle on from the debug.htm page

6) Lastly, i find it interesting that the satellites show the default Orbi SSID name

 

Any ideas ?

Screen Shot 2021-03-31 at 11.16.17 AM.png

Message 1 of 4
theguptas
Guide

Re: Orbi 753 unencrypted 5ghz network even though WPA2 security is turned on

 

Also, running Router in AP modesatellite picture 5ghz opensatellite picture 5ghz open

Message 2 of 4
vajim
Master

Re: Orbi 753 unencrypted 5ghz network even though WPA2 security is turned on

you may want to post your questions here:

 

https://community.netgear.com/t5/Orbi-AX/bd-p/en-home-orbi-ax

Message 3 of 4
theguptas
Guide

Re: Orbi 753 unencrypted 5ghz network even though WPA2 security is turned on

thanks . just posted there.

Message 4 of 4
Top Contributors
Discussion stats
  • 3 replies
  • 256 views
  • 1 kudo
  • 2 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 6E