Discussion stats
  • 10 replies
  • 26286 views
  • 14 kudos
  • 7 in conversation
Announcements

Top Contributors
Reply
Highlighted
Guide

Beamforming and MU-MIMO ??

I notice that "Implicit BEAMFORMING" and MU-MIMO are not enabled by default.

Is it a good idea to enable these?

Should one or both be enabled?

Thanks for any help!

Model: Orbi High-Performance AC3000 Tri-Band WiFi System (RBK50)
Message 1 of 11

Accepted Solutions
Highlighted
NETGEAR Moderator

Re: Beamforming and MU-MIMO ??

Hello althea

 

Right now they are disabled by default because of disconnect issues but will be fixed in firmware.

 

DarrenM

View solution in original post

Message 2 of 11

All Replies
Highlighted
NETGEAR Moderator

Re: Beamforming and MU-MIMO ??

Hello althea

 

Right now they are disabled by default because of disconnect issues but will be fixed in firmware.

 

DarrenM

View solution in original post

Message 2 of 11
Highlighted
Guide

Re: Beamforming and MU-MIMO ??


@DarrenM wrote:

Hello althea

 

Right now they are disabled by default because of disconnect issues but will be fixed in firmware.

 

DarrenM



Thank you! Do you think we will be alerted when firmware is released that it will fix this issue? It would be good to know when we can enable these.

Thanks again!

Model: Orbi High-Performance AC3000 Tri-Band WiFi System (RBK50)
Message 3 of 11
Highlighted
Luminary

Re: Beamforming and MU-MIMO ??

Interesting, in the 1.9.1.12 they are both checked on

 

orbi.jpg

Message 4 of 11
Highlighted
Luminary

Re: Beamforming and MU-MIMO ??

I did a factory reset when I upgraded to this latest version (no particular reason for the FR, I just hadn't done one for a while, so I figured why not)...

 

Both of those options were unchecked after the FR.

 

Were those options checked before you did the uopgrade?  If so, I think they would've just remained checked after too.

Message 5 of 11
Highlighted
Luminary

Re: Beamforming and MU-MIMO ??

They should not have been, I haven't been in that area for months and just happen to go there while cruising around after the upgrade and noticed it. I unchecked them either way.

Message 6 of 11
Highlighted
Initiate

Re: Beamforming and MU-MIMO ??

Has this been fixed in the V1.10.1.2 firmware?   The release notes "Fixed few bugs" are not helpful.

Model: Orbi High-Performance AC3000 Tri-Band WiFi System (RBK50)
Message 7 of 11
Highlighted
Apprentice

Re: Beamforming and MU-MIMO ??

It's still turned off by default.

I updated new firmware and did a router reset.

Monitoring the wifi drop situation now.

It was still dropping prior to reset.

Message 8 of 11
Highlighted
NETGEAR Moderator

Re: Beamforming and MU-MIMO ??

This firmware did not have the fixes for the wifi drops.

 

DarrenM

Message 9 of 11
Highlighted
Luminary

Re: Beamforming and MU-MIMO ??

Will we be able to use THESE features Beamforming and MUMIMO again in a future firmware? 

Message 10 of 11
Highlighted
NETGEAR Moderator

Re: Beamforming and MU-MIMO ??

Hello JMU1998

 

Yes that is being worked on for future firmware.

 

DarrenM

Message 11 of 11