Reply

Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

JeffFerg
Guide

Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

 

 

 

Please let me know how to correct the situation. Router works in AP but displays the Red Error. Thanks.Red Error Message.jpg

Message 1 of 10

Accepted Solutions
plemans
Guru

Re: Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

Glad you got it figured out!

Might mark it solved so others aren't still trying to fix it when you've figured it out. 

 

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.

View solution in original post

Message 8 of 10

All Replies
plemans
Guru

Re: Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

do you have your Internet connection connected to the wan port on the router? Or the lan port? 

What router is it connected to?

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 2 of 10
JeffFerg
Guide

Re: Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

Thanks for your reply. Yes, the feed from one of the SonicWALL router's LAN ports goes to the WAN port of the Orbi SRR60 in the AP mode. Even though the Internet connection displays the BIG RED sign of "ERROR",  the Orbi in the AP mode provides correct connectivity to devices connected via Wi-Fi. I have connected another SRR60 Pro as a test and it also shows the "Big Red Error" and it also works. Furthermore, I have tested the setup with an Asus, TP and D-Link routers in AP mode, all of them show the Internet connection correctly, not in Red. 
 
Is there some Error in the Orbi SRR60 Pro Firmware or configuration?
 
Thanks,
Model: RBK53|Orbi AC3000 Tri-band WiFi System
Message 3 of 10
plemans
Guru

Re: Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

wonder if its something in the sonic wall that blocks how the router is checking its internet connection. 

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 4 of 10
JeffFerg
Guide

Re: Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

Could be but that "something" doesn't block the other manufacturer's Routers in the AP Mode. I will look at that too, thanks.

Model: RBK53|Orbi AC3000 Tri-band WiFi System
Message 5 of 10
plemans
Guru

Re: Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

could be. if the netgear is "phoning home" to a server on netgear that's blocked, that could be it. 

Not sure how exactly it tests its online connection

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 6 of 10
JeffFerg
Guide

Re: Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

Thanks for all the hints, found the Source of the error. I temporarily disabled the "Intrusion Prevention Service", IPS, on the SonicWALL for the statically assigned IP Address for the the Netgear SRR60-Pro and then the "Red Error" changed to the "Green Good". I then reversed the procedure to keep the IPS Protection active for the downstream devices. The Orbi still works fine.

 

Thus, the hint of the Orbi "phoning home" could be true, I am still puzzled that the other previously mentioned router makers work fine which to me means that they are not using the same authentication methods.

 

Thanks again for all the help.

Model: RBK53|Orbi AC3000 Tri-band WiFi System
Message 7 of 10
plemans
Guru

Re: Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

Glad you got it figured out!

Might mark it solved so others aren't still trying to fix it when you've figured it out. 

 

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 8 of 10
JeffFerg
Guide

Re: Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

Does clicking on the "Accept as Solution" qualified for "Solved"? If not, please point me to that Button, Thanks.

Model: RBK53|Orbi AC3000 Tri-band WiFi System
Message 9 of 10
plemans
Guru

Re: Orbi pro SRR60 Displays Error in Red below the Internet connection in AP Mode

yes

Current setup: CM2000-> RBKE963B-> Trendnet TEG-S380-> GS716T-> pi-hole
also in AP setup: RAXE500->EAX80
1.4gig download/50mbps upload from Xfinity
We’re members of the public helping out on our own time.
Message 10 of 10
Top Contributors
Discussion stats
  • 9 replies
  • 1521 views
  • 3 kudos
  • 2 in conversation
Announcements