Orbi WiFi 7 RBE973
Reply

Re: R6700v3 OpenVPN not working

Holmis
Guide

R6700v3 OpenVPN not working

Can not get OpenVPN to work... I have followed the instructions below.

see attached log file... something about "TLS error: Unsupported protocol."??

 

Holmis_0-1697053245902.png

Holmis_1-1697053309805.png

log

Holmis_2-1697053566507.png

 

Regards

Holmis

Message 1 of 15
Kitsap
Master

Re: R6700v3 OpenVPN not working

For test purposes, suggest you try the configuration as shown in the attached screen snip.  After you make the changes, you will have to generate your client configuration files again and transfer them to the client.

 

Make sure you are testing your connection from a client device that is not connected to the same network where your router is running the OpenVPN server.

 

What type of device are you running the client application on?  Android, Windows, ??

 

 

Message 2 of 15
abdsea
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

The issue is due to server TLS level is 1.0 and it is considered insecure. OpenVPN client calls it insecure mode. 

 

Go to settings -> advanced settings ->  choose "Insecure" and then retry connection. We will not be able to do much without netgear providing a firmware update to switch OpenVPN server settings to use TLS 1.3 or above. 

 

Changing UI settings will not solve the problem as suggested by prior post.

Message 3 of 15
Holmis
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

Thank for the answer, but is it in the OpenVPN client I need to change or in the router?

I cant find any "Insecure" setting in my client or do you recommend a version of the client?

I use OpenVPN GUI or is there another better OpenVPN client?

 

regards

Stefan Holmgren

Message 4 of 15
Holmis
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

Ok... downloaded "OpenVPN Connect" and found the advanced setting...

but now I cant import the profile?!?...

Holmis_0-1699214950352.png

 

Message 5 of 15
Kitsap
Master

Re: R6700v3 OpenVPN not working


@Holmis wrote:

Ok... downloaded "OpenVPN Connect" and found the advanced setting...

but now I cant import the profile?!?...

Holmis_0-1699214950352.png

 


Repeat question: What type of device are you running the client application on? Android, Windows, ??

 

I cannot see an inserted image until a moderator approves it.  If you attach an image, I can see it as soon as it is posted.

 

 

Message 6 of 15
abdsea
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

can you post your profile trying to import? please blank out your domain name or other private information. The option file contains error without looking if i have to guess 

 

proto option has some invalid characters or some information. Proto can only be TCP or UDP please check that. For most VPN configuration you need to have this set to UDP so can tolerate some errors.  

Message 7 of 15
Holmis
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

Hi... the profile looks like this.. (client1.ovpn)

------------------------------------

client
dev tap
proto udp
dev-node NETGEAR-VPN
remote xxx.xxx.xxx.xxx 12974
resolv-retry infinite
nobind
persist-key
persist-tun
ca ca.crt
cert client.crt
key client.key
cipher AES-128-CBC
comp-lzo
verb 5

-------------------------------

 

regards

Stefan

Message 8 of 15
abdsea
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

hi Stefan,

 

your profile looks good, apologies for missing it earlier. TAP mode is not supported on OpenVPN 3, i missed the TAP message from your screenshot. Try using the 2.x client from the download page https://openvpn.net/client/client-connect-vpn-for-windows/ 

 

thanks

Message 9 of 15
abdsea
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

or the community download https://openvpn.net/community-downloads/

Message 10 of 15
Holmis
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

Thanks a lot for helping me, but with this version I'm back where I started, my first post...

hmm... maybe you can find something in the log file, attached it as a pdf... (I removed domain name)

Message 11 of 15
abdsea
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

did you change the insecure mode, if the option available?

 

second, you could try adding this in a new line "tlsversion-min 1.0" in your profile based on this error message

 

"If your OpenVPN client is between v2.3.6 and v2.3.2 try adding tlsversion-min 1.0 to the client configuration to use TLS 1.0+ instead of TLS 1.0 only "

 

 

Message 12 of 15
Holmis
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

yes added "tls-version-min 1.0" to my profile, but still same error...

maybe I need an older version of OpenVPN GUI??... installed OpenVPN-2.6.6-I001-amd64

 

Regards

Holmis

Message 13 of 15
Holmis
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

Now its working... downloaded an older version of OpenVPN... openvpn-install-2.4.6-I602

 

 

Regards

Holmis

Message 14 of 15
abdsea
Guide

Re: R6700v3 OpenVPN not working

Glad you found the right client version, it should be simpler but an arduous effort 😂🤣

Message 15 of 15
Top Contributors
Discussion stats
  • 14 replies
  • 2138 views
  • 4 kudos
  • 3 in conversation
Announcements

Orbi WiFi 7